Nechcete plýtvat a zbytečně vyhazovat potraviny, ale občas se stane, že zůstane přebytek uvařené rýže, a pak si lámete hlavu, co s ní? Rýžové krokety s mozzarellou jsou skvělou volbou pro rychlou svačinu, večeři nebo jako pohoštění pro nečekanou návštěvu.
Budete potřebovat:
- 250 g vařené rýže,100 g mozzarella,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 50 g žampionů,
- 1 cibuli,
- 4 sušená naložená rajčata,
- 2 žloutky, sůl a pepř,
- trochu strouhanky (do kroket)
- Zálivka:
- 1/2 šťávy z citronu,
- olivový olej,
- 1 lžička cukru,
- sůl a pepř
Postup přípravy:
Do misky dáme uvařenou rýži a na kousky pokrájenou mozzarellu. Na oleji si osmahneme nadrobno pokrájené žampiony a cibuli. Necháme je vychladnout, poté přidáme k uvařené rýži s mozzarellou, kam vmícháme i nakrájená sušená rajčata a žloutky. Ochutíme solí s pepřem a zahustíme strouhankou, aby ze směsi šly vytvořit koule. Koule dáme asi na 15 minut ztuhnout do ledničky. Pak je obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme na oleji. Osmažené krokety přelijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním všech uvedených surovin. Hotové krokety ihned podáváme.
🛒Všechny potřebné suroviny pohodlně nakoupíte v síti prodejen COOP Pardubice
Přejeme vám dobrou chuť😀