Rýžové krokety s mozzarellou

Nechcete plýtvat a zbytečně vyhazovat potraviny, ale občas se stane, že zůstane přebytek uvařené rýže, a pak si lámete hlavu, co s ní? Rýžové krokety s mozzarellou jsou skvělou volbou pro rychlou svačinu, večeři nebo jako pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Budete potřebovat:

  • 250 g vařené rýže,100 g mozzarella,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 50 g žampionů,
  • 1 cibuli,
  • 4 sušená naložená rajčata,
  • 2 žloutky, sůl a pepř,
  • trochu strouhanky (do kroket)
  • Zálivka:
    • 1/2 šťávy z citronu,
    • olivový olej,
    • 1 lžička cukru,
    • sůl a pepř

Postup přípravy:

Do misky dáme uvařenou rýži a na kousky pokrájenou mozzarellu. Na oleji si osmahneme nadrobno pokrájené žampiony a cibuli. Necháme je vychladnout, poté přidáme k uvařené rýži s mozzarellou, kam vmícháme i nakrájená sušená rajčata a žloutky. Ochutíme solí s pepřem a zahustíme strouhankou, aby ze směsi šly vytvořit koule. Koule dáme asi na 15 minut ztuhnout do ledničky. Pak je obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme na oleji. Osmažené krokety přelijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním všech uvedených surovin. Hotové krokety ihned podáváme.

🛒Všechny potřebné suroviny pohodlně nakoupíte v síti prodejen COOP Pardubice

Přejeme vám dobrou chuť😀